Welkom bij koor Medeklinkers



Het koor Medeklinkers gaat verder in Beekbergen als Argentijns projectkoor  Volver.




Volver-koor in 2013 (foto David Heathcock)


Klik op de weblog  http://volver-koor.blogspot.com/






Zie ook het krantenbericht hieronder dat is verschenen in de Regiobode van 24 augustus 2011




Welkom bij de Medeklinkers (opgeheven in juni 2011)

foto: Wilma van der Veen


Kleinkoor Medeklinkers is in 2007 opgericht.
Iedere woensdagavond repeteren we intensief in een prettige ruimte en een losse sfeer in Loenen, onder leiding van de Arnhemse dirigent Gerard Schoren.  Na de zomervakantie van 2011 verhuizen we naar een andere repetitielokatie in Beekbergen.
De koorleden zelf brengen repertoire in. Dat varieert totnogtoe van zeer klassiek tot vederlicht.
In het seizoen 2009-2010 hebben we ons verdiept in Balkan-muziek.
De tweede helft van 2010 is gericht op drie extra concerten van La Rosa, en op het Kerst-optreden in het Openluchtmuseum in Arnhem op maandag 20 december 2010.

In 2011 slaan we na enkele concerten met Klezmore een nieuwe weg in die waarschijnlijk richting Zuid-Amerika (Argentinië) zal gaan, waarbij we ook het Jiddisch repertoire en de Balkan trouw blijven.
Aan de hand van de foto's zou je zeggen dat we altijd in kerkgebouwen zingen en repeteren maar dat is geenszins het geval; toeval dus.

De dirigent – zanger en bassist in het Charivari trio – is gespecialiseerd in ‘swingende wereldmuziek’, maar experimenteert ook met koorarrangementen van heel andere genres. Hij maakt ze deels zelf.


foto: Brenda Neureiter di Torero

De kern van ons koor is stevig maar nog niet op volle kracht. We willen groeien naar een koor van zestien leden en hebben behoefte aan versterking bij met name de tenoren en de bassen. Energie, enthousiasme en plezier zijn er al volop. We streven naar expressie en een goede koorklank.

Kies je bewust voor een kleiner koor? Ervaring met koorzang is wel gewenst, maar er is alle ruimte om je stem te scholen en uit te proberen.

Carpoolen is mogelijk vanuit Arnhem en Dieren.

Repetitietijd: van 20.00 - 22.00 uur.

Belangstelling?
Bel Gerard Schoren  026-4450772
of
e-mail naar: gerard@schoren.nl

opmerkingen en/of vragen over deze weblog:
bel wietze landman op 06-57336898
of via e-mail naar wietze.landman@gmail.com


foto: Brenda Neureiter di Torero (Openluchtmuseum Arnhem)


De meest recente concerten van de Medeklinkers (samen met Klezmore) hebben we gehouden met La Rosa Enflorece (zie verderop) op verschillende plaatsen in de regio tot 14 mei 2011, en  tijdens de Volkoorenmiddag  "4 wereldmuziekkoren en 4tet Klezmore" op 5 maart 2011 in de Bevrijdingskerk in Wageningen.
Lustrumconcert Wagenings Volkooren  met de koren Volkooren, Sterrenmix, Couleur Locale, Medeklinkers (olv Gerard Schoren) en Ensemble Klezmore